fredag 9 januari 2015

Freestyletankar..

Redan i november satte jag ihop ett freestyle klass 1-progam. I alla fall ett utskott till ett. Efter timmar framför youtube kikandes på program på olika nivåer, och minst lika många timmar läsandes om olika saker angående freestylen kände jag att jag hade jag tillräckligt mycket kött på benen för att börja spåna på ett eget program. Att leka tricks är ju den absolut tokroligaste leken som finns, och tänk att det finns en hel sport utformad efter just den leken, när man får tjoa runt och leka tricks hur mycket som helst!

Därför känner jag att jag vill, vill ut och tävla. I alla fall prova på. Helst i år.
Jag har spånat och provat utifrån vad jag satte ihop i höstas. Bryter ner i enskilda moment, eller kör kortare kedjor. Men mjäää.. Ena dagen känns allt på topp, men nästa går det antingen trögt, musiken känns fel, massor av missförstånd och klumperi från min sida etc.

Något som jag skäms otroligt mycket för är att jag allt för ofta tänker att "det här fokuserar jag på med nästa hund istället, och kör hobbynivå med Brownie". Felfelfel. Usch. Jag har bara Brownie nu, och därför är det honom jag kommer fokusera på. Rallylydnaden är redan en prio i år, jag har lovat oss själva att tävla minst 4 gånger i år. debut blir inte nu i slutet av januari, helt enkelt för att jag vet att vi inte är i form, och jag inte orkar med en åt helvete-tävling till. Varför chansa på något som till största sannolikhet kommer misslyckas? Så årets debut blir 1 maj, sen kommer vi se till att vara i form under sommaren, så får vi se vilka tävlingar det blir.

Tillbaka till freestylen så funderar jag. Och funderar. Och funderar än lite till. Antalet tävlingar som ligger här nere verkar vara nära siffran noll, och bestämmer jag mig väl för att våga debutera, då vill jag veta att vi är mogna för det. Antagligen kommer vi då köra både fs och htm. Htm har vi ju varit inne och nosat på flera gånger under åren, men inget vidare seriöst (vi kommer ju ändå aldrig våga tävla, eller?). Ändå känner jag mig relativt säker på 5 av positionerna, och så mycket krävs det ju inte för klass 1 (eller?). Så det gäller att hitta bra övergångar och passande musik för att sedan se om vi kan knåpa ihop något. Likadant med freestylen tror jag att jag kommer bygga om en hel del, tills det verkligen känns helt rätt.

Nu är detta bara en hel massa spån från en totalt newbie, men jag vill sätta mig in i detta, freestyle är verkligen något jag vill syssla med. (Åh, ja, Brownie med för den delen, men han ställer upp på det allra mesta jag föreslår)


2 kommentarer:

  1. Så kul att du vågar! :-) Kör på, det kommer säkert bli bra.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! :D Det ska bli så spännande att prova på en (nästan) helt ny gren.

      Radera