torsdag 28 augusti 2014

Kvällens träning på klubben

Ikväll var det återigen träning inför uppvisningen på klubben. Eller ja, varje torsdag är det träningar, plus någon extraträning vi satte in. Jag är fortfarande sjuk och när jag kom till klubben visste jag inte ens vilken gren det var som gällde först. Men det gick bra ändå. Vi körde freestyle, mest eget eftersom hundarna kan olika saker och på olika nivåer, men vi ska avsluta med en gemensam kedja, så den tränade vi också på. Sen får vi träna lite extra på ett moment där hunden ska buga samtidigt som föraren, då Brownie tycker det är jättekonstigt att buga bredvid, då han alltid gör det framför. Men det ska nog inte vara så klurigt ändå.

En annan sak jag  blev imponerad av är hur bra Brownie skötte sig när vi var där. Eftersom vi ju körde freestyle var han lös hela tiden. Samtidigt var det hundcafé (fri träning för både medlemmar och ickemedlemmar) så det var mycket folk där, både som rörde sig (mellanstora planen/lydnadsplanen ligger precis intill där folk tränade) samt andra som tittade på eller bara gick förbi. Bästaste Brun kunde inte ha brytt sig mindre! Där fanns både hanhundar och löptikar, men Brun tyckte att freestyletricksen och godiset var mycket roligare, så det där hade han inte tid med. Han gick mot de med hanhundarna en gång (5-7 meter som närmst) men han spände sig inte eller betedde sig hotfullt som han brukar/brukade göra, utan han verkade mest nyfiken på dem. Vilket framsteg!

Brownie, Tuva sheltie, Allie schapendoes, Disa storpudel.
Från förra veckans träning, några gjorde platsliggning/
platssittning mellan rallylydnads- och freestyleträningen.

2 kommentarer:

  1. Jag går också på träningar en gång i veckan och det är så nyttigt och roligt. Hoppas att min Alf kommer lära sig att slappna av runt andra hundar mer och mer.

    SvaraRadera
  2. Vad kul! Får hoppas att det blir bättre, och lycka till på tävlingen.

    SvaraRadera