torsdag 27 juni 2013

Rallyträning och kattungar

Igår var vi iväg och tränade rallylydnad. En ganska enkel nybörjarbana utan så mycket svängar.  Brownie var duktig, men ibland lite väl ofokuserad med nosen i backen. Instruktören gav mig tipset att göra ett litet smackande läte så att han skulle bli mer uppmärksam på mig, någon som förut inte har funkat förut. Men det gick faktiskt ganska bra! Vi fick köra banan tre gånger, och han hade faktiskt mer fokus mot slutet, dock var han lite väl stimmig och inte jättenoggrann. När det var tio minuter kvar släppte vi hundarna till lek. Brownie ville mest nosa på sin crush, en pudel/whippet/dvärgschnauzer-tik vid namn Cissi.
Efter träningen åkte vi hem till Annie och lapphundarna (eller rättare sagt hennes mamma).
Efter en stund kom deras granne dit med två ullegulliga kattungar på ~ 5 veckor. Det var omöjligt att inte smälta för dem, även om jag egentligen är mycket mer hund- än kattmänniska.

Idag har vi gjort samma sak, fast tvärt om. Vi åkte upp till dem igen för att hälsa på kattungarna. Jag och mamma talades vid mer noggrant, och vi kommer kanske ta en av kattungarna. "Våran" lille kisse visar sig redan busig och gillar att utforska saker, han är väldigt framåt. Men vi får se hur det blir längre fram.

Vi fick låna hem rallyskyltar från instruktören, så vi bestämde oss för att ta ett träningspass idag med. Först satte vi upp lite olika minibanor och stationer. Vi tränade mycket på att göra olika skyltar i sakta tempo och språng marsch. Brownie blev lite uttråkad när vi skulle göra en kombination på 3 skyltar i sakta tempo, så det blev ganska mycket nosande. Men springkombinationen gick undan så fort att han knappt skulle hinna nosa ;)
Men någonting vi kommer träna mycket på är sakta tempo, att få bättre kontakt och mindre nosande.
Till sist satte vi ihop en hel bana ifrån boken HUNDra % Rallylydnad som jag köpte till mig i vintras. Det är på tiden att den kom till användning. Vi tog en bana med ganska mycket svängar, men Brownie hade bra fokus och kontakt genom hela banan. Nästan inget nosande alls! Trots att det kom en massa störande, frågvisa barn på slutet. :D

Alla bilderna förutom kattungebilderna är fotade av Annie :)











1 kommentar: