söndag 20 juli 2014

Rallyfunderingar och en superläskig gräsmatta

Idag tränade vi rallylydnad. Alla momenten i nybörjarklassen drog vi igenom, för att se hur mycket han kommer ihåg. Jag har varit sugen på att tävla länge. Ända sedan förra hösten faktiskt. Men då såg planerna mer ut att gå nybörjarklass i agility och starta i maj. Så blev det inte. Samtidigt gick mitt medlemskap i klubben-långt-borta ut. Länge funderade jag om jag skulle fortsätta mitt medlemskap, eller bli med i klubben som ligger närmre. Nu vet jag hur jag ska göra med det i alla fall, så frågan är vad som hindrar mig. Två tävlingar i höst har jag planerat, eller ja, hoppas att kunna ta mig på. Smålandsstenar i september och Växjö i oktober. Jönköping nu i början av augusti ville jag också gärna till, men anmälan var precis stängd när jag hittade den, så så blev det inte. Nu ska vi till Jönköping 2/8 och kolla på utställningen och agilityn i stället, och passa på att göra lite annat när vi åker till "storstan".

Som sagt gick vi igenom alla nybörjarskyltar idag, en och en. Duktiga Brun gjorde skyltarna galant, även om det blev några sneda framförsittanden, om än väldigt få. Vi körde först en gång på stenplattorna i trädgården, där det som sagt gick jättefint. Vi körde även några moment från fortsättning, men på grund av platsbrist drog vi inte igenom hela. Sedan skulle vi köra alla nybörjarskyltarna på gräsmattan. "Hej hallå ska vi leka rally nu kör fot kom då fina Brun äru glaad idag" kvittrade jag, helt vanligt alltså. "tjoho jag kommer, jag kommer nuu till dig tjohoo vad skoj!!" tjoade Brun tillbaks och skuttade glatt in i position. Så började vi med lite hederlig fot. "Nähä!" sade Brun då, "du menar att jag ska gå på detta äckliga?! Isch! Aldrig!". Men långa höga kliv stegade han bort från den äckliga, läskiga gräsmattan. Paff stod jag och glodde åt honom. Jaha? Jag kallade till mig honom igen, men nä, den däringa läskiga gräsmattan ville han inte alls sätta en endaste tass på. "Nähädå, slipp då" tänkte jag och gick in, konfunderad över vad som just hände.

Varför han vägrade att gå på gräsmattan är något av ett mysterium. I förmiddags tjoade vi runt och försökte fånga trick med kameran på lång slutartid på exakt samma gräsmatta, då var det inga som helst tokigheter med den. Mycket lustigt. Får kolla om det är likadant på andra gräsmattor, i så fall har vi ett problem, haha. Först trodde jag att han hade stigit på en geting eller gjort illa tassen på något sätt, men icke, han går normalt överallt annars. Men det får vi som sagt se över imorgon.

1 kommentar: