torsdag 2 januari 2014

Filtar är till för att sova på!

- Hej Brownie, vet du vad? Det är mörkt och blött ute, ska vi leka lite shejping? Frågade jag Brownie för en stund sedan.
- Tjoho, bästa som finns! Dundrade han tillbaka medan jag fattade klickern och godisbagen.
Jag bläddrade lite i gamla hundtidningar för inspiration till trick att shejpa fram (jag är så dålig på att själv komma på trick att forma, så jag brukar alltid ha ett trick i huvudet att utgå från). Jag bestämde mig att utgå från tricket "rulla runt i en filt", så jag hämtade satte mig ner på golvet för att köra igång.
   Att lägga sig på filten och rulla ett halvt varv förstod han snabbt, men där tog det stopp. Jag petade lite på ena hörnet i hopp om att han skulle bita tag i det, men icke.
- Filtar är till för att sova på, inte att bita och ha sig, mumlade han tyst och somnade.


9 kommentarer:

 1. Haha sicken liten goding! Ungefär som min, han däckar så fort han får möjlighet :) Vad är shejping?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha :) Shejping/shaping är när hunden själv listar ut vad han eller hon ska göra, utan att man visar hunden. Så belönar man varje steg i rätt riktning tills man format det trick/beteende man vill ha. :)

   Radera
 2. Det låter sjukt krångligt! :S

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, det brukar vara något lättare att träna med luring/lockande. Grejen är den att Brownie lär sig fortare än vad jag kommer på nya saker att lära/utveckling av tricken, vilket är en annan anledning till att jag gillar shejping, det tar längre tid ;)

   Radera
 3. Men jösses vilken söt krabat! Verkar påminna en del om min pappis till sättet :)

  Härliga bilder du tar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är han! Han är ju hälften pappis, så det kanske ligger där. :)
   Tack så mycket! :)

   Radera
 4. Men det förstår väl vem som helst att man blir lite sömnig om man ligger och rullar och gosar runt på en filt? ;) Filtar är ju bland det mysigaste som finns!

  SvaraRadera