lördag 30 november 2013

5-6. Vilka sporter tränar/tävlar vi i?

Ja, jag började ju på en sån där lista. Som ni märker har jag inte orkat/hunnit skriva varje dag. Fortsätter nu i stället. Slog ihop 5:an och 6:an då det är nästan samma sak.
   Så vad tränar vi? Vi tränar agility, rallylydnad, lydnad, treibball och freestyle.

Agility är sporten vi har hållit på med längst. En riktigt rolig och fartfylld sport som är Brownies favoritsport.
Vi har hållit på med agility i ca. 2 år mer eller mindre. Eller tja, han har mest fått hoppa över hinder och gått igenom tunnlar,  inte varit så mycket seriös agilityträning fören i höstas. Då påbörjade vi en agilitykurs som vi tyvärr var tvungna att hoppa av. Men vi hann få en hel del bra tips så vi har fortsatt träningen hemma. Men jag hoppas på att kunna gå en kurs i framtiden och eventuellt testa på att tävla.

Rallylydnad är våran sport no. 1! Hur vi började med rally är en ganska rolig historia. Det började med att jag skulle passa Annies hundar, Toffie och Heidi. Av någon anledning blev det inte av, kommer inte ihåg varför. I stället berättade hon om en inomhushall som man kunde hyra och träna rallylydnad. Jag visste knappt vad rallylydnad var, men jag tänkte, varför inte? Så vi begav oss dit.

   Och oj, vad roligt det var! Brownie förstod säkert mer än vad jag gjorde, då jag blev förvirrad av alla skyltar, haha. Sedan fortsatte vi att träna där en gång i veckan, tillsammans med instruktören som har hallen.
   Brownie tyckte verkligen att rallylydnad var jättekul, så vi bestämde oss för att testa att tävla. Vi har hittills tävlat två gånger, och mer blir det nästa år!Lydnad, treibball och freestyle tränar vi bara för skojs skull. Det gör vi i och för sig i agility och rally också, men vi har inga ambitioner att tävla i dessa tre sporter.
   Lydnad tränar vi ibland när andan faller på. Linförighet och inkallning och hopp-över-hinder och sånt kul.
   Treibball började vi träna för ett tag sedan. Det går ut på att hunden ska fösa in pilatesbollar i stora mål. Brownie tycker det är jättekul, även om han i sin iver kan ha svårt att få in den rakt alla gånger.
   Freestyle, eller bara trick, är någonting vi håller på ganska mycket med ändå. Jag skulle uppskatta att han kan mellan 50-70 olika trick. Har svårt att hålla räkningen då han är sig nya hela tiden, idag lärde han sig tre stycken, till exempel. Något freestylenummer har vi aldrig snickrat ihop, även om jag har haft planer på att göra det för skojs skull. Jag funderar även på att testa HtM, Heelwork to Music.

4 kommentarer: