tisdag 3 december 2013

8-9. En ras du vill/inte vill ha.

Hoppar 7:an. Brownies favoritleksaker är allt som inte är leksaker egentligen.
Favoriterna just nu är en blå plastkorg och en lila äggkopp.
   Slår ihop även 8-9 då jag tycker de är så lika, och jag föredrar att skriva mycket text och få inlägg än många inlägg och lite text. Here we go!

En ras jag vill ha
Jag har länge varit förtjust i den ljuvliga bergern, berger des pyrénées. I flera år var jag totalt nerkärad i poil long, tills jag upptäckte face rasen, vilken jag tror kommer passa mig bättre.
    För ett antal år sedan var jag aktiv medlem på en virtuell djursida. Där lärde jag känna dottern till en uppfödare av just berger des pyrénées à poil long. Jag blev blixtförälskad i de aktiva, lurviga vallhundarna, läste allt jag kom över och satt alltid fastklistrad vid bergerringen på utställningar. Sedermera upptäckte jag den korthåriga varianten, face rase, och jag kan säga att av mina personliga erfarenheter föredrar jag face rasen. De face rase jag träffat har varit mer stabila och framåt. Sedan är jag inget fan av pälsvård, ännu en anledning till att jag föredrar face rasen.
   Så en berger des pyrénées à face rase kommer med största sannolikhet bli min nästa hund. Men jag har även kikat på miniature american shepherd och tollare.


En ras jag inte vill ha
Hm.. Här kan vi egentligen stoppa alla rasen som jag inte nämnt ovan. Nja, men om man ska säga en specifik ras väljer jag nog pomeranian. Alldeles för små för min smak, jag som tycker att Brownie är för liten (~27cm). Jag har länge "drömt" om en större hund, eller ja, mellanstor. Runt 35-50cm ungefär. Varför kan jag inte riktigt sätta fingret på. Jag har träffat flera charmiga pommar, så det är inte så att jag ogillar rasen, det är bara en ras som inte passar mig. Jag vill hålla på med flera sporter. Agility, Freestyle, rally och ev. lydnad, och utöver det vardagliga aktiviteter, så som tricks/shaping, dogparkour och långa promenader i skog och mark. Jag har sett duktiga pomeranians på både agility- och rallyplanen, men som sagt, det är ingen ras jag känner passar mig.


3 kommentarer:

 1. Om jag har hund i framtiden kommer det inte vara en liten hund heller, gillar mer dem större!

  SvaraRadera
 2. Jag håller fullständigt med, den lilla hårbollen, kan jag inte heller tänka mig ;-)
  Däremot är jaktlabben min favorit fortfarande, så vår nästa hund blir nog en sådan till, fast en svart.

  SvaraRadera
 3. jag gillar akita hunden mest till utseende..annars är jag nog mer än kattmänniska.. men pomerianen är ju söööt..hur kan man inte tycka om den . hihihi

  SvaraRadera