fredag 11 oktober 2013

Binda hunden utanför affären?

För några år sedan, när jag inte var så insatt i det här med hund, brukade jag binda min hund utanför affären. Varför? Jo, för att jag inte visste bättre.

Jag och min syster brukar gå långa promenader med våra hundar tillsammans. Ibland händer det att vi springer in på Ica om vi är sugna på något gott. Förr lämnade vi hundarna utanför.
När jag började läsa på mer om hundar (för ca. 2 år sedan) förstod jag att det inte var någon bra idé, att det fanns risker att det skulle hända något. Därför stannar jag ute med hundarna när min syster går in och handlar. Jag vill ju inte riskera att det händer något med våra hundar.
Det är för många väldigt självklart, men för mig var det inte det. När jag väl blev upplyst förstod jag varför det inte var bra, och idag skulle det aldrig falla mig in att lämna min hund själv utanför en affär.

Även om man bara ska in en snabbis i affären tycker jag inte man ska binda hunden utanför. Denna hunden fick en knivskada i ryggen, ägaren hade bara varit inne i affären i tio minuter. Det kan alltså hända väldigt fort. Så himla tråkigt. Jag förstår inte varför man inte kan lämna hunden hemma.
Det händer även att hundar blir stulna utanför affärer.

En annan anledning att inte binda sin hund utanför affären är att det finns de som är hundrädda.. Om jag hade varit hundrädd/inte gillat hundar hade jag inte tyckt det vore så trevligt med en hund precis vid entrén.

Vad tycker ni om detta?

1 kommentar:

  1. Jag lämnar oerhört sällan min hund utanför affären, och då bara utanför specifika affärer. Exempelvis kan jag lämna honom utanför bageriet som ligger på en folktom sidogata, där mitt besök tar max en minut. Utanför mataffären eller andra ställen där det går mycket folk skulle jag aldrig våga lämna. Delvis är min hund oerhört söt men rädd för främlingar och vill inte ha uppmärksamhet. Dessutom är det inte helt ovanligt att hundar blir både stulna och skadade... Fruktansvärd tanke.

    Nej... Jag går hellre hem och lämnar vovven innan jag går och handlar. Den extra omvägen är det värt.

    SvaraRadera