torsdag 1 maj 2014

Bland snörpudlar och galna valpar

Sköna maj välkommen tra-la-la-la-la! Denna månaden startades med att besöka den årliga agility- och rallytävlingen i Smålandsstenar. (Förr var det agility och utställning, nu är det utbytt till rally). Hejade på vänner som skulle tävla (Lapphundsgänget bl.a, och ett par andra bekantingar). Brownie var med till en början som sällskap, men då jag märkte av att han blev alltför stressig av situationen, fick stressmjäll och flämtade trots att det var iskallt fick han åka hem med mamma.

Små rallytävlingar, som de vi tävlade förra året, är inga problem. Men tävlingar med flera hundra hundar på liten yta är inget han är van vid, något vi absolut kommer träna på, men det kändes inte lägligt just där just då. Givetvis kommer vi ta tag i det framöver, men det är inget vi prioriterar eftersom han klarar av rallytävlingar, och vi har inga planer att tävla agility inom det närmsta (man ska aldrig säga aldrig).

Det roligaste med att åka och titta på lite större tävlingar är att  det finns så många olika sorters hundar där. Visst är det en stor andel border collies och shelties i agilityn, men det är så roligt att se ovanliga raser som irländsk terrier, golden, finsk lapphund och chinese crested där. Dessutom sprang där runt en liten snörpudel (dvärg). Så häftig! För att inte tala om alla sötnosiga valpar. En bc-, en sheltie- och en keeshondvalp stötte vi på. Jag blev inte alls valpsjuk, nähädå ;)

När vi kom till rallyn, som började strax efter agilityn fick vi först vänta en halvtimme (vi trodde det var brått men de skulle tydligen äta mellan klasserna). Jag och Brun var inte anmälda, men Annie och Heidi skulle tävla. Under tiden de andra ekipagen körde pratade vi även lite med snörpudelmatten - även om jag mest fascinerades och fotograferade den lille. Annie och Heidi lyckades skrapa ihop 75 poäng och fick därmed sitt första godkända resultat, stort grattis!

Efter att jag varit ute och tittat på tävlingar i tio timmar, kollat och gläjdst (är det ens ett ord?) med alla glada hundar och ännu gladare mattar och hussar, blir jag så jäkla sugen på att själv tävla. Vi har satt igång projekt 2x2 slalom här hemma. Brownie kan redan slalomen relativt säkert, även om det kanske inte går jättefort,  men jag tror på att omlärning med 2x2 kan resultera i ännu snabbare och säkrare slalom, och dessutom tycker han att det är dunderkul! Rally är ju dessutom en sport med ganska enkla moment, i alla fall i nybörjarklassen. Det enda som gör att jag fegar ur är mig själv, mina otroligt dåliga tävlingsnerver som bara gör allting värre. Helt enkelt får jag träna på att tävla, antar jag.

Som sagt fotograferade jag en hel del, de bästa bilderna (ca. 150 st) kommer komma upp på min Flickr inom några dagar. Hittar du en bild på din hund är du välkommen att låna den, förutsatt att min logga finns kvar på bilden.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar