söndag 12 maj 2013

Rally- och agilitydrop-in

Ja, idag har vi varit iväg på rallylydnads- och agilitydrop-in. Väldigt roligt, tycker både jag och Brownie. Drop-inen (eller hur man skriver i plural) är varje söndag, så det är väldigt bra tillfälle att dels träna skyltar/hinder, men framförallt att träna med störning. Det brukar vara små grupper runt 5> hundar, idag var det 5 st på rallyn och 6 st på agilityn.

På rallyn var Brownie lite ofokuserad, framförallt i början. Det var blandade skyltar från nybörjar- och forsättningsklass, så vissa hade vi aldrig testat förut. Men efter ett tag släppte det och gick bra. Sista rundan fick han köra lös, och då gick allt klockrent. Men vi måste se till att sätta samma fokus även i koppel, då vi planerar att debutera 14/7 i Ljungby.

I pausen mellan rallyn och agilityn, som var i ca. 1 timme, gick jag, mamma och Annie med lapphundarna Heidi och Toffie och köpte glass och rastade av hundarna. Vi hittade även en trevlig staty föreställande två hästar som nosar varandra i baken. Fint!

På agilityn gick det bra, vi har jobbat mycket med framskjutningar hemma, så det gick fint. I slalomen var han lite för vimsig och tappade ofta bort sig och han tycker fortfarande vippen är läskig, så det kommer vi att jobba mycket på. Men i det stora hela var han jätteduktig!

Har tyvärr inga bilder från när vi tränar, eftersom salen var så mörk blev det inga bra bilder.




2 kommentarer:

  1. Du är så otroligt duktig på att fotografera :)

    SvaraRadera
  2. Så kul det verkar :) Önskar vi hade sån träning här. Skulle behöva komma igång med rallyträningen...
    Sofia
    www.echosierra.se

    SvaraRadera