söndag 10 maj 2015

Agilityploj och grisiga polare

Förra helgen så såg jag en annons om att de skulle ha öppet hus på en naturbruksskola med kosläpp och vallhundsuppvisning, uppvisning oav hundsport och "barnens hörna" med små djurungar. Ja, jag är ett barn, så jag tillbringade en del tid med att mysa med griskultingarna och lambisarna. Även Brownie blev bra polare med bebisgrisarna som försökte busa upp honom.

Eftersom jag är ca. 0 procent intresserad av kosläpp struntade vi i det (jag mår dåligt av allt som heter mjölkkor, att folk gör en fest av det förstår jag mig verkligen inte på..) och kollade mest på vallhundarna, bebisdjuren och sen hade de lite uppställda hinder och skyltar. Vi kikade först på border collierna (hur böjer man det?) som vallade. Var väldigt intressant och de visade både kroppsvallning och eye.

Sen hade de en uppställd rallybana med skyltar, men nja.. Efter toppenkänslan igår kändes det som att vi skulle strunta i det. Så vi promenerade istället till agilityplan där det var några stycken  som provade på med hundelever som instruerade dem. Men när de hade gått så körde vi lite (vågade inte ha han lös bland hundar han inte känner). och all seghet och trötthet som fanns i honom försvann direkt, och vi tjoade på som aldrig förr. Skutt och framåt och genom och uppåt och sakta och häpphäpphäpp och allt på en gång. Säkerligen måste det toppat listan av hans snabbaste slalom och vackraste kontaktfält någonsin. Slalom tränar vi lite nu och då i trädgården när andan faller på, men sällan tränar vi balanshinder. Gjorde det en del i juni förra året, men de träningarna handlade mer om "Hopp över Fido!" med godisvift framför näsan än redig träning, och kontaktfält är ju till för att hoppa över, det vet ju alla. Så när han tog snabba och säkra balanshinder och kontaktfält blev jag lite imponerad faktiskt. Det känns på något sätt skönt att jag har "pensionerat" honom från agility, även om vi aldrig kom igång och tävlade. Vi tränade med ambition att tävla innan, men valde att bryta det. Rally är det vi satsar på. 

Det är mysigt med såna här öppet hus-dagar. Vi skulle på en annan förra helgen, men jag var så trött efter alla prov i veckan och sen fredagen att jag helt enkelt inte orkade. Men det är lite mysigt, och bra miljöträning för Brownie om inte annat, med massor av hundar och andra lustiga djur. 
2 kommentarer: